Преди да започна производство на овощен и лозов посадъчен материал  съм бил дистрибутор на български и чуждестранни разсадници.

От 2014 година започнахме семейно производство на овощки в село Брест, окръг Плевенски на площ от 2 декара. А в местността Опанско, град Долна Митрополия – 10 декара.

Ползвам услугите на агроном,  и на баща ми (завършил курс по овощарство в института в град Троян през 2001 г.).

През 2019 година завърших за агроном в института в ВИСИ Пловдив като имам поглед върху българското и чуждестранно производство и с оглед на променящия се климат и заболяването на определени видове овощни растения съм предприел 2 вида присаждане на овошките-ниско до 15 см над земята и за избягване апоплексията по кайсията и я присаждам на високо от 60 см;до 1-1,2 м на подложка джанка и върху слива Стенлей.

Високото калемене (присаждане) може да се прави и на останалите видове овошки стига да се разполага с подходящите подложки и калеми.Направил съм пробно и на ябълки/с обърната корона надоло както при черницата и върбата/сливи и мушмули.

При заявка за направа на овошки на песъкливи почви може да се калемене на 50-60 см за да може корените да слезнат по-дълбоко и предпазят от засушаване.